13 legume si fructe recomandate pentru o silueta perfecta

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Desi sunt alimente sanatoase, nu toate legumele si fructele contribuie la mentinerea siluetei. Un nou studiu stiintific, publicat in revista PLOS Medicine, arata care dintre ele trebuie alese, pentru ca regimul alimentar sa nu duca la cresterea greutatii.

Este cunoscut faptul ca alimentele proaspete, neprelucrate sunt mai bune pentru sanatate decat cele prelucrate. Autorii studiului mentionat au analizat obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane vreme de 4 ani. Rezultatele confirma ca se poate slabi mancand mai mult, informatie care ar trebui sa ii intereseze pe gurmanzi.

Este suficient sa se mizeze pe fructe si legume, dar nu pe oricare. Studiul recomanda consumul a 13 alimente: bace, mere, pere, portocale, tofu, soia, conopida, avocado, varza de Bruxelles, brocoli, fasole, morcovi si ardei. Participantii la studiu care au consumat regulat aceste fructe si legume au luat cel mai putin in greutate, in decursul anilor.

Alimentele recomandate sunt bogate in fibre, iar indicele lor glicemic este scazut. Aceasta inseamna ca senzatia de foame este mai putin prezenta si ca se consuma mai putine calorii. Specialistii recomanda in schimb limitarea consumului de porumb, mazare si cartofi. (sursa: agerpres)