Alimente care ne fac viata mai lunga

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Celebrul Jamie Oliver a facut inconjurul lumii pentru a descoperi cele mai bune alimente pentru corpul uman, care ar permite consumatorilor sa fie longevivi. El a calatorit pe tot globul, pentru a descoperi secretele culinare ale centenarilor, revenind dupa peripluri in Costa Rica, Japonia sau Grecia cu cele mai indicate 14 alimente pentru o viata lunga.

Nu sunt lucruri deosebite, ci usor de gasit in magazine. "Nu ma refer la goji sau sucuri verzi. Ajunge sa gatim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mancat erau facute toate din ingrediente fara pretentii", afirma Jamie Oliver. Printre aceste superalimente se regasesc tofu (bogata in fier), feta (bogata in calciu), ouale (pentru proteine si vitaminele A si D), pestele gras (sursa de omega 3) sau crevetii (pentru magneziu).

De asemenea, Jamie Oliver recomanda si consumul unor portii mai mici de carne, cresterea consumului de apa si un mic dejun copios. "Cand am calatorit in lume, am intalnit oameni cu o viata lunga si productiva. Toti mancau un mic dejun consistent", dezvaluie el, oferind lista completa a celor 14 alimente: oua, lapte de capra (feta), peste, cartofi dulci, legume si zarzavaturi, tofu, fasole neagra, nuci, fructe proaspete, alge, orez salbatic, usturoi, creveti si ardei.