Data reala a expirarii alimentelor

Detalii
Comentarii
Galerie foto

 

Data reală a expirării alimentelor cumpărate nu coincide cu cea de pe ambalaj, aceste produse putând fi consumate în siguranţă câteva zile peste acest termen. Acestea sunt concluziile cercetătorilor americani, ce au arătat că data expirării alimentelor se referă, de fapt, la data până la care acestea pot fi consumate în condiţii de maximă prospeţime.

Astfel: laptele nu se acreşte încă o săptămână de la data expirării, brânza topită poate fi consumată 10-14 zile după această dată, maioneza, dacă nu a fost desfăcută şi a fost păstrată în frigider mai poate fi consumată chiar şi după 30 de zile de la data de pe ambalaj, iaurtul poate fi consumat în siguranţă încă 7-10 zile, iar ouăle, ţinute la frigider, sunt bune de mâncat încă 3-5 săptămâni de la data expirării, conform cercetătorilor de la Universitatea Cornell.