Detoxifiere si slabire naturala cu cicoare

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pe numele ei stiintific Cichorium Intybus, cicoarea, aceasta planta des intalnita pe marginea drumurilor, cu o floare de un albastru ca al cerului de vara, ascunde in ea proprietati despre care multa lume nu are cunostinta.

Calitatile terapeutice ale radacinii sale, dar si ale partilor aeriene, au fost cunoscute din vremuri indepartate si sunt recunoscute si astazi in toata lumea.

Substantele active regasite in cicoare stimuleaza digestia, curata ficatul si splina, detoxifica organismul, scad colesterolul si glicemia, calmeaza sistemul nervos si au efect usor laxativ. Cicoarea poate fi folosita cu succes pentru a reda pofta de mancare, daca preparatele ce o contin sunt administrate inaintea mesei, sau, dimpotriva, pentru diminuarea apetitului, cand aceste preparate se iau in timpul meselor. Anorexigena si laxativa, radacina de cicoare este un puternic adjuvant impotriva obezitatii.

De asemenea, cicoarea este indicata pentru intarirea sistemului imunitar, organismul devenind mai rezistent la raceli si infectii. Ea se foloseste in tratamentul diabetului, al candidozei, in tratamentul preventiv al cancerului, in special al celui de colon, ca remediu al tulburarilor hepatice dupa otraviri sau intoxicatii, in tratamentul constipatiei, al ulcerului gastric, al ateroscelozei, precum si pentru reducerea valorilor trigliceridelor.

Pe langa acestea, bautura care se obtine din cicoare poate inlocui cu succes cafeaua, iar daca este consumata inainte de masa previne indigestia si balonarea, alungand totodata oboseala fizica si nervoasa. (foto: flickr.com)