Dieta pe grupe de sange

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dieta grupei de sânge 0 (I)

Alimentaţia specifică grupei de sânge 0 (I), cea mai veche grupă de sânge, este constituită predominant din carne, peşte, lactate fermentate, fructe şi vegetale. Pentru slăbire, dieta celor cu grupa sanguină 0 este una de tip proteic şi include carne de viţel şi vită, miel sau capră. De asemenea sunt recomandaţi şi peştii de mare, în special cei de culoare albastră, bogaţi în grăsimi bune pentru circulaţia sângelui. Această grupă trebuie să reducă, în schimb, cantitatea de cereale care sunt dificil de asimilat; este indicată doar pâinea din cereale mixte (integrală, graham), în cantităţi mici.

 

Dieta grupei de sânge A (II)

Dieta recomandată grupei A II se bazează în special pe consumul de vegetale: fructe, zarzavaturi, cereale. De asemenea, este indicat consumul de ouă, lapte, brânzeturi de oaie sau capră, ce conţin calciu şi fosfor, necesare oaselor. Este recomandată şi carnea de peşte: somon, sardine, merluciu. Carnea roşie este mai greu asimilată de cei cu grupa sanguină A II, de aceea se recomandă a se consuma doar în cantităţi mici. Ea poate fi înlocuită cu carnea albă: pui, curcan.

 

Dieta grupei de sânge B (III)

Celor ce au grupa sanguină B III, originară din Asia, li se recomandă în special mâncarea cu specific oriental. Astfel, se recomandă consumul de orez, în toate variantele sale: rafinat, brun, sălbatic sau cu bob alungit. Proteinele pot fi furnizate de carnea slabă şi cea de peşte (somon sau merluciu) şi pot fi completate cu cele vegetale din soia sau fasole. De asemenea sunt recomandate lactatele, în special de oaie sau capră şi legumele precum morcovii, vinetele, sau dovleceii.

 

Dieta grupei de sânge AB (IV)

Grupa de sânge AB IV este cea mai rar întâlnită grupă de sânge (5% din populaţia lumii) şi cea mai nou apărută. Cei ce au această grupă sanguină pot alege dintre alimentele recomandate grupelor A şi B: tofu (brânză de soia), legume, fructe de mare, lactate, cereale integrale, fructe proaspete. Alimentele indicate în cura de slăbire sunt fructele de mare, lactatele şi legumele verzi. Proteinele pot fi asigurate de carnea de miel, curcan sau peşte (macrou, păstrăv, cod, merluciu, sardele). Legumele recomandate sunt: broccoli, conopidă, cartofi, ciuperci, ţelină, castraveţi, usturoi, linte, iar fructele: struguri, prune, cireşe sau fructe de pădure.