Efectele nocive ale zaharului: diabet, hipertensiune, obezitate...

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Obtinut prin rafinarea sucului de sfecla sau trestie, zaharul este apreciat de majoritatea nutritionistilor ca fiind extrem de nociv pentru organism, fiind considerat un drog si denumit chiar „moartea alba”.

El trece cu usurinta prin peretele intestinului subtire in sange, inducand initial o stare de hiperglicemie, insotita de excitare fizica si nervoasa, urmata de hipoglicemie, stare cauzata de faptul ca pancreasul este fortat sa secrete mai multa insulina decat normal.

Aceste fluctuatii ale concentratiei de glucoza in sange, in cazul consumului frecvent de zahar, duc la uzura organismului si dereglarea intregului metabolism, avand ca efect o serie lunga de boli si afectiuni, printre care diabetul, cresterea colesterolului, hipertensiunea si bolile cardio vasculare, acumularea de grasimi la nivelul ficatului sau boala Alzheimer, asa-numitul diabet de tip 3.

Zaharul inhiba activitatea sistemului imunitar, favorizand aparitia diverselor infectii, duce la cresterea brusca a secretiei de adrenalina si aparitia starilor de anxietate, determina pierderea elasticitatii tesuturilor si aparitia imbatranirii premature, hraneste celulele canceroase, stimuleaza obezitatea si favorizeaza aparitia osteoporozei. Pentru a inlatura toate aceste efecte, se recomanda folosirea indulcitorilor naturali(foto: mirror.co.uk)