Mancare mediteraneana impotriva cancerului la prostata

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pacientii care sufera de cancer la prostata ar trebui sa includa in alimentatie marile principii ale regimului mediteranean, adica multe fructe si legume, cereale si leguminoase, o cantitate scazuta de carne rosie, peste si produse lactate, putin vin rosu la masa si ulei de masline ca aport principal de grasime.

Fata de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evolutie mai satisfacatoare a cancerului de prostata. Cel putin asa arata o echipa de cercetatori americani de la Universitatea Harvard, care a observat, timp de circa 15 ani, un grup de o mie de pacienti suferind de cancer. Cei care respectau cel mai mult regulile dietei mediteraneene au fost expusi, in timpul perioadei de observatie, mult mai putin decesului din cauza bolii si din alte cauze fata de cei care au fost cel mai departe de ea.

Acest lucru nu inseamna ca regimul mediteranean trebuie  priviat ca un tratament, ci pe baza acestor observatii, se pare că ajuta la scaderea riscului de deces legat de cancerul de prostata. Autorii studiului informeaza ca rezultatele sunt incurajatoare, insa ele trebuie sa fie verificate si preluate in alte studii de specialitate. (sursa: PassionSante.be)