Otetul din cidru de mere ajuta la slabit, detoxifiere si scaderea glicemiei

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Obtinut prin fermentare, otetul din cidru de mere s-a dovedit a avea multiple intrebuintari, de la prepararea salatelor si a muraturilor, pana la protejarea sau stimularea sanatatii si a frumusetii.

Pe langa acidul acetic, acesta mai contine si alti acizi, dar si o cantitate insemnata de minerale, enzime si vitamine, folositoare la eliminarea toxinelor din organism si la o functionare mai eficienta a ficatului.

Utilizat ca supliment alimentar, otetul din cidru de mere ajuta persoanele care doresc sa slabeasca sa elimine din surplusul de kilograme, inhiband apetitul alimentar si accelerand metabolismul. Pentru aceasta, inainte de fiecare masa se beau doua lingurite de otet diluate intr-un pahar cu apa, „licoare” care ajuta si la reglarea digestiei si eliminarea refluxului gastroesofagian.  

Acest otet poate controla diabetul zaharat prin reducerea glicemiei, scade nivelul de colesterol rau din sange (LDL) si regleaza tensiunea arteriala, energizeaza organismul si previne imbatranirea prematura a acestuia.

Folosit extern, otetul din cidru de mere trateaza matreata, opreste caderea parului si ii reda stralucirea, elimina parazitii capilari, vindeca acneea si albeste dintii.