Semintele de canepa, sursa de proteina completa

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu gust similar semintelor de floarea soarelui si aspect asemanator semintelor de susan, cand sunt decorticate, semintele de canepa reprezinta o excelenta sursa de energie, fara gluten, datorita continutului de proteina completa, cu toti aminoacizii esentiali.

Acestea contin raportul optim (3:1) de acizi grasi omega 6 si omega 3, implicati in producerea de hormoni, intarirea sistemului imunitar, reglarea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului si o buna functionare a inimii.

Semintele de canepa sunt unele dintre cele mai nutritive alimente, cu 30% proteine, 42% grasimi si 15% carbohidrati, si au un continut de fibre foarte ridicat, datorita carora sunt folosite in curele de detoxifiere.

Ele contin calciu, fier, potasiu, precum si cantitati mai mari de magneziu, care contribuie la functionarea normala a muschilor si a sistemului nervos, si fosfor, necesar intretinerii oaselor si dintilor.

In semintele de canepa se regasesc vitaminele E, B1, B2, B6 si un procent mai mare de vitamina B3, care ajuta la functionarea sistemului nervos central, stimuleaza secretia gastrica, participa activ la transformarea proteinelor, glucidelor si lipidelor in energie, scade colesterolul si regleaza glicemia, ceea ce le recomanda si in dieta persoanelor cu diabet.

Acestea pot fi folosite in salate, produse de panificatie, paste, precum si in alte retete, cum ar fi, spre exemplu, cele de unt sau lapte din seminte de canepa, sau chiar inghetata.