Uleiul de cocos, eficient in curele de slabire

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu aspect de untura, in stare solida, si usor de topit in contact cu caldura pielii, uleiul de cocos, cel presat la rece, nu hidrogenat, este un adevarat sprijin pentru sanatate.

Principala proprietate cu care acesta ne sare in ajutor, datorata prezentei acizilor grasi cu lant mediu (acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic), este capacitatea de a lupta impotriva microbilor, virusurilor, ciupercilor si a altor bacterii, dar si de a scadea tensiunea arteriala, colesterolul si trigliceridele, oferind astfel protectie cardiovasculara.

De asemenea, s-a constatat ca uleiul de cocos ajuta digestia si accelereaza arderea grasimilor, ceea ce favorizeaza scaderea in greutate prin diminuarea, in special, a grasimii abdominale. El mentine sanatatea glandei tiroide, trateaza ulcerul, creste rezistenta oaselor, detoxifiaza organismul si, nu in ultimul rand, incetineste efectele imbatranirii, datorita continutului bogat de antioxidanti.

Pe plan extern, uleiul de cocos poate fi folosit la hidratarea parului, scalpului si a pielii in general, ameliorand efectele neplacute cauzate de boli precum eczemele, psoriazisul sau dermatitele. (foto: thechalkboardmag.com)