Calmarea durerilor de cap prin metode naturiste

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Durerile de cap pot avea o multime de cauze, mai mult sau mai putin grave. Dintre acestea amintim stresul, abuzul de alcool sau tutun, zgomotul, tulburarile de vedere, insolatiile si, desigur, afectiunile specifice acestui sezon, raceala si gripa. In cazul in care aceste dureri sunt foarte puternice, se repeta des sau sunt insotite de ameteli, este necesara consultarea unui medic. 

Formele mai usoare pot fi, insa, tratate cu ajutorul unor metode ce nu includ folosirea medicamentelor analgezice, care pot afecta ficatul sau rinichii.

Astfel, pentru calmarea durerilor de cap, in primul rand este necesar ca incaperea in care ne aflam sa fie bine aerisita. Apoi, cu miscari circulare usoare, putem masa usor tamplele, fruntea si ceafa, folosind buricele degetelor, stropite eventual cu cateva picaturi de otet sau uleiuri esentiale de lavanda, rozmarin sau menta.

Tot in acest scop se poate freca varful degetului mare de cele ale celorlaltor degete, timp de doua minute.

De asemenea, pot fi aplicate pe frunte cateva felii de cartof crud sau pot fi baute 2-3 cani de infuzie din plante cu efect analgezic precum urzica, roinita, ciubotica cucului, coada soricelului sau pelinul.