Calmarea rapida a durerii de dinti

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Calmarea rapidă a durerii de dinți este o binecuvântare, dar trebuie să știi cum să o faci. Iată câteva metode eficiente:

Analgezice

Analgezicele sunt potrivite pentru calmarea rapidă a durerii de dinți. Se poate lua paracetamol (până la 6 pe zi). Dacă durerea este prea puternică, paracetamolul poate fi asociat cu codeina. Codeina, însă, nu poate fi luată mai mult de 48 de ore, deoarece dă somnolență și dependență. De evitat aspirina! În cazul în care aveți nevoie de o intervenție dentară poate provoca hemoragia. De asemenea, este de evitat folosirea ibuprofenului întrucât acesta, chiar dacă alină durerea, reactivează bacteriile și menține infecția.

Soluții anestezice

Dacă durerea este insuportabilă, poți folosi o soluție anestezică ce se găsește în farmacii, sub formă de lichid sau pastă.

Cuișoare

Datorită conținutului mare de eugenol (substanță antiinflamatorie, antibacteriană și analgezică), cuișoarele sunt un remediu rapid și la îndemână pentru durerea de dinți. Ele pot fi folosite ca anestezic local. Se pot mesteca, se poate folosi praful obținut în urma strivirii acestora sau uleiul esențial de cuișoare. Uleiul esențial de cuișoare nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează, și la copiii mai mici de 6 ani. Uleiul nu se utilizează mai mult de o săptămână.

Gheață

Chiar dacă mai atenuează durerea, gheața este doar o soluție de moment. Ea nu se aplică direct pe obraz, ci se învelește într-o cârpă.

Soluții homeopate

Nevralgie (durere de nerv) : Hypericum 5 sau 7 CH;
Gingii umflate, dureroase : Belladonna 5 sau 7 CH;
Durere violentă la culcare: Arsenicum Album 5 sau 7 CH;
Durere nocturnă și hipersalivație: Mercurius Solubilis 5 sau 7CH.

Notă: Alcoolul nu este anestezic și nici nu blochează durerea, dimpotrivă, poate arde mucoasa bucală.
După calmarea durerii este obligatorie vizita la dentist.