Masajul cu bete de bambus, metoda exotica de relaxare corporala

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Practicat in Asia de aproximativ 2000 de ani, masajul cu bete de bambus si-a facut recent aparitia in Romania. Datorita specificului sau, el este la mare cautare fiindca reprezinta o metoda exotica de relaxare, revitalizare si remodelare corporala.

Beneficiile masajului

„Bambusul reprezinta pentru asiatici o planta exceptionala, ce stimuleaza fericirea, sanatatea, linistea si alinarea. Beneficiile acestui masaj sunt: combaterea celulitei, tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic si a circulatiei sanguine, detoxifierea organismului, modelarea armonioasa a corpului, alungarea oboselii si detensionarea musculaturii“, explica Daniela Istrate (foto), terapeut in Brasov.   

Ideal pentru femei si sportivi

Desi este destinat tuturor, masajul este ideal pentru femei in lupta impotriva celulitei. „Pentru celulita sunt necesare trei sedinte pe saptamana, dar pentru ca el sa aiba efect, trebuie ca femeile sa fie atente la alimentatie si sa faca sport, altfel degeaba vin”, mai spune Daniela Istrate. Masajul este recomandat si sportivilor, fiindca betele de bambus detensioneaza foarte bine musculatura.

Elimina toxinele din organism

„Tehnica aplicata la acest tip de masaj este acela de rotire-alunecare a betelor de bambus, prin miscari realizate din incheietura mainii. Terapeutul realizeaza si miscari de presiune, relaxeaza muschii si tonifica tesuturile pielii. Prin miscarile rulate suprafata este drenata si astfel toxinele sunt eliminate”, afirma Daniela Istrate.

Betele de bambus, marimi diferite

Mai intai, se unge corpul cu ulei special, dupa care terapeutul incepe masajul propriu zis. „Principalele bete care se folosesc este unul mare si mai gros pentru spate si doua mai subtiri pentru picioare, burta, maini si masaj anticelulitic. Eu de exemplu, combin masajul normal cu cel din bete de bambus. Incep intai cu picioarele, se pleaca de la talpi, se merge pe picioare, abdomen, decoletu, gat, maini. Apoi se trece pe partea posterioara, picioare si spate, cu care eu inchei, deoarece la sfarsitul sedintei de masaj imi rezerv cinci minute pentru a armoniza energiile prin metoda Reiki”, explica terapeutul. Dupa fiecare masaj, betele se dezinfecteaza cu spirt apoi se ung cu ulei special.

O sedinta de masaj cu bete de bambus dureaza in jur de 55-60 de minute si costa 50 de lei. Daniela Istrate poate fi contactata la numarul de telefon 0729817997.