Otetul de mere – reteta si proprietati

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Obtinut din mere, apa, miere si drojdie de bere, otetul de mere este un inamic al obezitatii, avand proprietatea de a arde grasimile, de a stimula digestia si de a taia senzatia de foame. De asemenea, el are capacitatea de a ameliora boli precum inapetenta, hipoaciditatea, colecistita sau reumatismul degenerativ, anemia sau migrenele, stimuland, de asemenea, functiile hepatice.

Otetul de mere echilibreaza nivelul colesterolului, ajuta impotriva alergiilor, combate constipatia, previne formarea pietrelor la rinichi, iar pe plan extern ajuta in tratamentul matretii si al anumitor probleme ale pielii, precum acneea.

Pentru prepararea in casa a otetului de mere se folosesc 3 kg de mere spalate si date prin razatoarea mare. Intr-un vas se fierb 3 litri de apa, in care se dizolva 300 de grame de miere si 30 de grame de drojdie de bere, toata aceasta solutie urmand a fi turnata, apoi peste mere. Se lasa vasul descoperit intr-un loc intunecos si cald, iar dupa 10 zile sucul se strecoara prin tifon si se toarna in borcane, lasandu-se sa fermenteze pana se limpezeste (40-60 de zile). Otetul de mere se pastreaza in sticle, la loc racoros. Poate fi administrat diluat cu apa sau amestecat cu miere.