Terapia Reiki revitalizeaza organismul

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Descoperita in secolul trecut de Mikao Usui (calugar budist japonez), Reiki se realizeaza cu ajutorul palmelor, bazandu-se pe transmiterea de energie de la terapeut catre pacient.

Principiile Reiki

Aceasta terapie poate fi privita ca un sistem de vindecare si dezvoltare spirituala, care se ghideaza dupa urmatoarele principii:

 „Doar azi,

Nu fii ingrijorat

Doar azi, nu fii suparat

Respecta-ti parintii, profesorii, vecinii

Traieste cinstit

Fii binevoitor cu orice fiinta.”

Cum functioneaza Reiki

Prin Reiki sunt indepartate blocajele energetice, vindecarea producandu-se la toate nivelurile, respectiv fizic, emotional, mental si spiritual. 

„Terapia se realizeaza cu ajutorul palmelor, pentru a curata corpul energetic al pacientului, refacand aura si punand in stare de functionare organismul. In momentul in care pun mainile pe pacient, el simte o caldura. Se spune despre aceasta energie pe care eu o transmit ca este o energie inteligenta, deoarece ea se duce acolo unde este nevoie de ea. Toti avem o aura, unii mai mare, altii mai scazuta, depinde de fiecare. Cand aura nu este completa, cand sistemul imunitar e scazut, atunci apar niste gauri in aura si organul respectiv se imbolnaveste. Terapeutul, punand palmele pe pacient, transmite energia cosmica spre el si astfel aura lui se completeaza, organismul avand puterea de a se reface”, explica Daniela Istrate (foto), practicant Reiki.

Reda energia organismului

Terapeutul transmite energia pacientului prin niste puncte energetice, denumite chakre. „Transmitand energia omului, acesta se linisteste, se calmeaza, i se alina o durere pana in momentul in care ajunge la doctor, ii reda energia necesara si revitalizeaza organismul”, mai spune Daniela Istrate. 

Credinta, un rol important

Pentru ca Reiki sa functioneze, terapeutul spune ca e foarte important sa crezi in ea: „Se spune ca toate lumea poseda aceasta energie a Universului, care trebuie doar canalizata in directia potrivita. Credinta este foarte importanta. Prin neincredere, pacientul respinge orice ajutor energetic si terapia nu da rezultate”.

O sedinta de Reiki dureaza 60 de minute si costa in jur de 45-50 de lei.