Uleiul de menta, leac pentru indigestie si dureri de cap

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Menta, una dintre cele mai cunoscute si accesibile plante, este inca o mana intinsa a naturii in sprijinul sanatatii noastre si, implicit, a unei stari de bine. De cate ori nu am luat o pastila in graba, sperand ca durerea sa dispara, fara sa ne gandim ca exista si remedii naturale, la fel de eficiente si mult mai putin nocive?

Calmeaza durerile de cap

Din aceasta categorie a remediilor naturale face parte si menta, din ale carei frunze se obtine un ulei volatil cu efect antiinflamator, care elimina durerile de cap prin simpla aplicare, in forma diluata, pe frunte. Acesta are efect linistitor si combate stresul.

Imbunatateste digestia si elimina greata

Pe plan intern, cateva picaturi de ulei de menta intr-un pahar cu apa au darul de a imbunatati digestia, dar si de a trata spasmele abdominale provocate de indigestie. Uleiul de menta inlatura starile de greata si combate diareea. El activeaza circulatia sanguina si intareste sistemul imunitar.

Tratament pentru raceala si febra

Menta este folosita cu succes in tratamentul racelii, al infectiilor respiratorii, reducand totodata febra. Ea calmeaza inflamatiile gatului si stopeaza tusea. Uleiul de menta este cea mai eficienta apa de gura, oferind o respiratie proaspata prin inlaturarea microbilor din interiorul acesteia.