Inotul si beneficiile sale

Detalii
Comentarii
Galerie foto

„Minte sanatoasa intr-un corp sanatos” nu este doar un dicton binecunoscut. Sanatatea fizica si mentala sunt ingredientele unei vieti implinite, iar unul dintre cele mai complexe sporturi care, inca de la cele mai fragede varste, ofera o dezvoltare fizica si psihica armonioasa, este inotul.

Beneficiile inotului la copii   

Sub indrumarea unor instructori de inot specializati, cei mici au posibilitatea de a-si depasi frica de apa, invatand sa aiba incredere in propriile resurse. Vor invata sa isi coordoneze miscarile, sporindu-si viteza de reactie, indemanarea, rezistenta si forta, in aceeasi masura tonificandu-si muschii, plamanii, inima si sistemul imunitar.

Practicarea inotului stimuleaza cresterea copiilor, previne obezitatea infantila si ii ajuta sa slabeasca pe cei care au depasit greutatea potrivita varstei si inaltimii lor. De asemenea, acest sport le dezvolta spiritul de competitie si de echipa, facandu-i mai ambitiosi si mai sociabili.

Inotul „topeste” celulita

Nu doar copiii se pot bucura de dezvoltarea unui corp armonios prin inot. In egala masura, adultii isi pot mentine sau obtine greutatea corporala optima. Practicat cu regularitate, inotul „topeste” celulita, modeleaza abdomenul, coapsele si gambele, tonifica muschii fesieri, cei pectorali si ai omoplatilor.

Relaxare prin inot

Efectele nocive ale oboselii si stresului pot fi combatute prin cateva ore in bazin, oferind relaxarea muschilor si a mintii, imbunatatirea posturii, ameliorarea starilor de depresie sau anxietate si instalarea unei stari de bine.

Inotul, sport terapeutic

Presiunea exercitata de apa asupra corpului sporeste efortul si creste, in acest fel, rezistenta cardio-pulmonara. Astfel, circulatia sangelui va fi imbunatatita, iar tensiunea arteriala mentinuta in parametri normali, reducand riscul bolilor cardiovasculare. In apa, greutatea corporala nu solicita articulatiile, flexibilitatea acestora putand fi imbunatatita, iar durerile atenuate.

Hidrokinetoterapia

Sub indrumarea unui specialist, kinetoterapia acvatica, sau gimnastica in apa incalzita sau termala, reprezinta o alternativa terapeutica pentru ameliorarea si vindecarea unor afectiuni precum cele neurologice, reumatice, degenerative sau articulare, afectiuni ale coloanei vertebrale, ale aparatului locomotor, sau a afectiunilor cardiorespiratorii (astm bronsic). (foto: pregnancy.org)