Tai-Chi-Chuan sau meditatie in miscare

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu origini in indepartata China, Tai-chi este o tehnica tot mai cunoscuta, care se afla pe o zona neutra a artelor martiale, intre sport si tehnici de relaxare. Denumita „Meditatie in miscare”, Tai-chi-chuan le insufla practicantilor ideea de armonie intre corp si spirit.

O sedinta de Tai-chi dureaza intre 30 si 60 de minute. Sedinta incepe cu usoare exercitii de flexibilitate si se continua cu elongatii si miscari specifice pentru concentrare, stapanirea si coordonarea corpului si a mintii. Astfel, se actioneaza asupra starii de tonus general, iar prin aceste exercitii stresul si emotiile negative sunt gestionate corespunzator si transformate in relaxare.

Prin efectul de relaxare, Tai-chi-chuan actioneaza in mod pozitiv asupra presiunii arteriale si a ritmului cardiac, a respiratiei si a capacitatii pulmonare, aceste exercitii find recomandate in special astmaticilor.

Nu in ultimul rand, Tai-chi-chuan reprezinta o tehnica de meditatie, o filozofie si un sport. Poate fi asimilat unei arte martiale (lupta cu un adversar imaginar), dar si unei filozofii de viata si unei tehnici de meditatie, avand ca rezultat calmul, concentrarea, capacitatea de discernamant intre important si neimportant, bine si rau.

Ca o concluzie: Tai-chi-chuan este o arta martiala in care corpul si mintea, intentia si realizarea se intrepatrund.