Alergia la frig, remedii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Desi pare neobisnuit, alergia la frig exista. Ea se manifesta prin mancarimi ale pielii expuse la temperaturi scazute si inrosirea acesteia, urticarii si inflamatii, manifestari care persista sau se inrautatesc chiar si atunci cand pielea se va incalzi.

Favorizata, de obicei, de zilele geroase de iarna, alergia la frig poate fi declansata, de asemenea, si de contactul cu obiecte reci sau dupa consumul unor alimente si lichide reci. Astfel, se pot umfla mainile, buzele sau chiar limba si gatul, in cazuri rare.

Cele mai grave reactii, insa, apar in cazul expunerii complete a pielii, caz in care apar frisoanele, lesinul, bataile rapide ale inimii si pot aparea umflaturi la nivelul membrelor sau al trunchiului.

Simptomele alergiei la frig pot fi ameliorate prin administrarea de antihistaminice. De asemenea, ca terapie naturista, se recomanda sa se bea zilnic trei cani de ceai de urzici, iar pentru desensibilizarea organismului se poate incerca expunerea treptata la frig a mainilor si picioarelor, precum si alternarea dusurilor calde cu cele reci.

Persoanele alergice la frig trebuie sa aleaga imbracaminte calduroasa (fular, manusi etc.) in anotimpul rece, sa evite consumul de alimente reci, practicarea sporturilor de iarna, inotul in ape reci etc. (foto: singlemindedwomen.com)