Scapati de boli prin reflexoterapie!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Reflexoterapia este o alternativa a medicii clasice si, alaturi de acupunctura si presopunctura, este o tehnica veche de peste cinci mii de ani. Acupunctura si presopunctura dau rezultate dar nu imediate, pe cand la reflexoterapie, rezultatele se vad dupa cateva zile.

Practic, reflexoterapia consta in masarea talpilor (in talpa se afla terminatiile tuturor organelor din corpul nostru). Oricine se poate supune acestei terapii, de la copii de varste foarte mici pana la persoane de varsta inaintata.

Ce face reflexoterapia

„Principalul scop al reflexoterapiei este prevenirea imbolnavirilor, dar, in anumite cazuri, ea poate deveni foarte importanta in tratamentul complementar. Tratamentul prin reflexoterapie trebuie sa stimuleze, in primul rand, circulatia sangelui, pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele. Apasand asupra unei zone reflexogene, putem constata prezenta unor noduli cu o duritate mai mica sau mai mare. Aceste asa-numite aglomerari sunt datorate prezentei in organism a unor substante nocive. In majoritatea cazurilor, organele corespunzatoare zonelor cu aglomerari nu beneficiaza de o alimentatie optima cu sange“, explica Vasilica Duminica (foto), reflexoterapeut in Brasov.

Cum se maseaza talpile

Prin masarea talpilor, aceste aglomerari vor diparea. Toxinele vor fi eliminiate, iar organul intern va deveni din nou sanatos si va putea functiona la parametri normali. Masajul se face insa intr-o anumita ordine, de la degetele picioarelor pana la calcai. „De obicei se incepe cu piciorul drept, dupa care se stimuleaza zonele reflexogene ale rinichilor, ureterului si vezica urinara, apoi se continua cu zona capului, piept, organe din zona abdominala, organe genitale, dupa care se va trece la oasele mainilor si picioarelor, sistemul limfatic, la zona coloanei vertebrale, terminandu-se cu o apasare usoara a plexului solar. Stimularea anumitor organe se face in succesiunea asezarii lor in organism. In cazul aparatului digestiv, de exemplu, in urmatoarea ordine: esofag, stomac, ficat, vezica biliara, pancreas, intestin subtire, intestin gros”, spune Vasilica Duminica.

Tratamente intre 10 si 30 de zile

O sedinta de masaj dureaza, de regula, 50-60 de minute si consta in stimularea mai multor zone reflexogene. In general se face un masaj pe zi. Forta cu care se face masajul depinde de caracteristicile talpii (oase, epiderma).In cazul in care talpa are eczema sau arsura, se poate lucra pe palme sau pe urechi, dar eficienta mare este pe talpa. Orice tratament dureaza minim10 zile si se prelungeste in functie de boala de care sufera pacientul. De exemplu, la pancreatita, diabet, cancer sau boli mai grave si cronice, tratamentul ajunge pana la 20-30 de zile. In cazul bolilor grave se fac si cate doua masaje pe zi. Foarte important este ca sedintele sa fie continuee, sa nu se faca pauza intre ele pentru ca procesul de vindecare sa fie mai rapid. Pe parcursul tratamentului trebuie consumata foarte multa apa, in jur de 1,5-2 litri pe zi si sunt interzise bauturile alcoolice. Daca pacientul urmeaza in paralel un tratament medicamentos este bine ca acesta sa nu fie intrerupt. Procesul de eliminare al toxinelor de la inceperea celor 10 sedinte se prelungeste pana la 21 de zile, dupa care pacientul isi poate repeta analizele medicale.

Efectele secundare dispar

Dupa masaj, pot aparea reactii secundare, cum ar fi calcai umflat, in special la bolnavii cu staza limfatica, urina mai inchisa la culoare, mai tulbure si cu un miros puterni, materii fecale inchise la culoare, basici pe piele, febra in cazul unor infectii, instensificarea transpiratiei din cauza eliminarii toxinelor, pete vinetii, datorate carentei de calciu, dureri articulare sau dureri ale anumitor organe interne.

Toate aceste efecte secundare nu trebuie sa va sperie. Ele arata ca organismul reactioneaza la tratament si vor disparea in 2-3 zile, dupa care se va simti o ameliorare a intregii stari de sanatate a organismului.  

Omul se vindeca singur

Reflexoterapia nu trateaza doar efectul, adica boala, ci si cauza, iar intre fizic, minte si suflet trebuie sa existe armonie si echilibru. „Corpul are o putere extraordinar de mare de a se vindeca. Reflexoterapia functioneaza chiar daca omul crede sau nu in ea. Ea ajuta omul sa-si elibereze sufletul si astfel sa ajungi la cauza. Un terapeut bun identifica mai intai cauza. Omul se vindeca din interior spre exterior. Organismul se vindeca singur, nu trebuie decat sa il ajuti sa elimine toxinele. Eu nu vindec, eu doar ajut organele interne sa expulzeze aceste toxine prin masajul reflexogen“, explica reflexoterapeutul Vasilica Duminica.

Boli tratabile prin reflexoterapie

Dupa terminarea tratamentului este recomandat ca o data la o saptamana, maxim doua, talpa sa fie reactivata, iar la un an de zile sa se repete sedintele.

Reflexoterapia trateaza toate bolile, incepand de la depresii pana la cancer. Exceptie fac oasele, tromboflebita sau aportul de hormoni. Acestea pot fi ameliorate prin reflexoterapie, dar nu pot fi vindecate. Orice tratament alternativ ajuta la eliminarea toxinelor, iar expulzarea lor duce la buna functionare a organelor interne.

O sedinta de reflexoterapie costa in jur de 43 de lei.