Stresul, manifestari si remedii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Datorat evenimentelor solicitante de la locul de munca sau din viata personala, stresul poate avea mai multe manifestari, mai mult sau mai putin constientizate de catre noi ca avand legatura cu acesta.

Printre semnalele de alarma pe care organismul ni le transmite in acest sens, se numara durerile de cap prelungite, ameteala, oboseala, strarea de iritare, insomniile, somnul agitat insotit de cosmaruri, depresia, mancarimi ale pielii sau agravarea alergiilor. Tot ca efecte ale stresului apar, de asemenea, tiuiturile din urechi, scrasnirea dintilor, arsurile si durerile de stomac, palpitatiile, balonarea excesiva, transpiratia mainilor si a picioarelor, balbaiala, ticurile nervoase, etc. Stresul incetineste arderea grasimilor, dar sporeste apetitul pentru alimente cu continut mare de carbohidrati (dulciuri, paste fainoase etc.), favorizand cresterea in greutate.

Combaterea efectelor neplacute ale stresului se poate face prin sport, plimbari, dans, masaj, ascultarea muzicii si aplicarea unor tehnici de relaxare si, in general, prin practicarea tuturor activitatilor care ne aduc echilibru interior si multumire. (foto: cloudfront.net)