Terapia cu lipitori, metoda inedita de vindecare a afectiunilor

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Tratamentul cu lipitori, denumit stiintific Hirudoterapie, poate parea la inceput respingator din cauza micilor vietati, insa este foarte eficient in tratarea multor boli, incepand de la varice pana la afectiuni ginecologice sau probleme de inferilitate.

Diagnostic stabilit prin termografie

Pacientii care vor sa incerce Hirudoterapia trebuie sa stie ca au de urmat niste pasi. Mai intai „ii programam la o diagnosticare, sa le masuram nivelul de antioxidanti din corp, pentru ca asta ne ajuta sa stim rapiditatea vindecarii. Nivelul de antioxidanti se determina cu ajutorul unui scanner, care e singurul din lume patentat stiintific in a masura nivelul de antioxidanti si asa vedem daca pacientul are resurse de vindecare rapida sau nu. Diagnosticul se determina prin termografie, care este o metoda neiradianta de diagnostic, ce poate fi facut la orice varsta, indiferent de boala. Depistam atat varicele superficiale cat si cele profunde, daca sunt modificari inflamatorii ale venelor si ne ajuta in tratamentul ulterior cu lipitorile, pentru a vedea exact locul unde trebuie aplicate si numarul aproximativ de sedinte necesare pentru tratament”, explica dr. Adrian Hrihor (foto), medic primar medicina de familie, specializat in Hirudoterapie.

Boli tratabile cu lipitori

Prin termografie se pot depista peste 150 de boli: sinuzite, rinite, afectiuni tiroidiene, noduli de sani, probleme ale organelor interne (stomac, pancreas, ficat), afectiuni ginecologice, fibroame, afectiuni ale coloanei vertebrale (discopatii, spondiloze, hernii de disc), afectiuni pulmonare, renale. Alte afectiuni care pot fi tratate cu lipitori sunt hipertensiunea arteriala, hemoroizii (pentru care sunt necesare 2-3 sedinte), varice, tromboflebite, flebite, ulcer varicos, insuficienta venoasa sau pur si simplu fara afectiuni, pentru curatarea sangelui in scopul reenergizarii corpului.

Hirudoterapia, rol antiinflamator

Lipitorile pot vindeca si problemele de infertilitate. „In afectiunile de sterilitate in 70-80 la suta din cazuri au dat rezultate. Am tratat si tulburari de ciclu menstrual, chisturi ovariene si rezultate foarte bune am avut si in tratarea hepatitei, unde tratamentul a durat doi ani, o singura sedinta pe saptamana“, mai spune dr. Adrian Hrihor. De asemenea, lipitorile stimuleaza microcirculatia locala, astfel ca Hirudoterapia are rol antiinflamator, avand ca efect reducerea durerilor si cresterea mobilitatii articulare.

Efecte, dupa prima sedinta

Terapia propriu-zisa cu lipitori incepe dupa stabilirea diagnosticul prin termografie. Lipitorile folosite in tratament sunt din specia Hirudo Medicinales, se utilizeaza o singura data si sunt aduse de la ferme specializate din Ucraina. Pacientii stau cu lipitorile pe piele aproximativ doua ore, iar numarul de sedinte necesar pentru vindecare este in medie de 10 pana la 20. De obicei, se face o singura sedinta pe saptamana, dar in anumite situatii numarul poate creste la 2-3 sedinte pe saptamana.

Lipitori de unica folosinta

Lipitorile nu se pun pe piele la voia intamplarii. „Ele se aplica pe anumite puncte biologic active si pe zonele depistate prin termografie. La o sedinta se utilizeaza in medie cinci lipitori. Ele sunt de unica folosinta si dupa fiecare sedinta pacientii isi pot lua lipitorile acasa“, spune medicul. La aplicarea lipitorii, pacientii simt o senzatie de intepatura, usturime usoara, un pic de durere, insa aceasta va disparea in 10-15  minute. Sedinta se incheie atunci cand lipitorile cad. In timpul tratamentului ele isi modifica dimensiunea si devin tot mai mari. Astfel, ele pot creste in volum de la 5 pana la de 10 ori fata de dimensiunea initiala.

Cum „lucreaza” lipitorile

„Ele actioneaza prin patru mecanisme. Primul este cel reflexogen. Lipitorile, punandu-se pe puncte biologic active, determina niste stimuli la nivel energetic care duc la vindecare. Al doilea mecanism este cel biologic, prin care lipitoarea introduce in sangele pacientilor peste 30 de substante active, intre care pe primul loc se afla hirudina, anticoagulantul cel mai eficient care determina subtierea sangelui si stimularea microcirculatiei, alaturi de mai multe substante biologic active, printre care lipaza si alte enzime. Al treilea mecanism este cel de pompa, prin care lipitoarea trage si se umple cu sangele afectat. Al patrulea este mecanismul cuantic, prin care lipitoarea, stand aplicata pe piele, transmite cu o anumita frecventa ultrasunete cu efect terapeutic”, explica dr. Adrian Hrihor.

Pacienti multumiti de rezultate

O sedinta de terapie cu lipitori costa 140 de lei, iar lipitorile sunt incluse in pret. Efectele se simt dupa prima sedinta, iar pacientii care se supun Hirudoterapiei se declara multumiti. Magda Csere (54) de ani, de exemplu, se trateaza pentru varice. „Prima data, lipitorile mi s-au parut un pic respingatoare, dar acum imi sunt dragi. Decat sa ajung la cutit, sa ma operez, mai bine stau cu lipitorile pe mine. Am facut in jur de 16 sedinte si ma simt foarte bine. Celor care trebuie sa ajunga la operatie le recomand sa incerce mai intai aceasta terapie”, spune femeia.

Liviu (50 de ani) se afla deja la a cincea sedinta. A apelat la lipitori tot din cauza varicelui. „Mai mult decat sa ma intepe, nu fac altceva. Asta cam in primele 15-20 de minute, pana se fixeaza pe piele, apoi nu mai e problema. Am inceput sa ma simt mai bine si se vad semne de ameliorare“, afirma barbatul.

Hirudoterapia are contraindicatii

Terapia cu lipitori are contraindicatii in cazuri de anemie, hemofilie, sarcina, copii sub 5 ani, cancer, boli febrile, boli psihice si tratament cu anticoagulante (ar putea duce la hemoragii puternice).

Specialist in terapii alternative

Medicul Adrian Hrihor practica medicina alternativa de peste 12 ani. El este specialist in terapii alternative precum Chiroterapia, terapia cu ventuze, Gemoterapia, masaj Gua Sha, are competenta in acupunctura, termografie si de trei ani si jumatate este specializat in Hirudoterapie. Dr. Adrian Hrihor poate fi contactat la numerele de telefon 0268/330.624,  0744.327.606, la cabinetul sau de pe strada Zizinului nr.85, sc.A, ap.4, Brasov sau pe www.akupunctura.ro