Terapia Yumeiho, masaj pentru recuperarea dupa efort a participantilor la competitii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Datorita efortului fizic sustinut, la nivelul organismului apar modificari ce pot determina o gama variata de reactii, precum: dureri de cap, dureri musculare, intinderi sau rupturi musculare, dureri articulare, algii, tendinite si multe altele.

In acest sens, participantii la competitii pot apela la variate terapii de recuperare, printre care si Terapia Yumeiho.

Ce este Terapia Yumeiho

Terapia Yumeiho include tehnici si procedee speciale de masaj, precum si alte aplicatii terapeutice manuale, ce deriva din elemente ale medicinii traditionale chineze (practica ancestrala Zeng Ti Fa, aplicatii terapeutice manuale, practicate in cadrul cunoscutei manastiri Shao-Lin) si japoneze (Seitai, Shiatsu, Anma, etc.).

Aplicarea metodica a acestui ansamblu de procedee si exercitii fizice, duc la restabilirea echilibrului functional al organismului. In acest mod, sunt eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari, care pot genera suferinte acute sau cronice.

Mijloace folosite

Tehnici de manipulare si mobilizare osteo-articulara, gimnastica mio-articulara pasiva, procedee de puncto-terapie, tehnici si procedee speciale de masaj, elemente de stretching, metode de corectare si echilibrare a posturii statice si dinamice, exercitii de optimizare, echilibrare si armonizare, a biomecanicii aparatului locomotor, tehnici de respiratie, etc.

Indicatii

- Tulburari de statica si dinamica ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, lordoze, combinatii si complicatii ale acestora, asimetrii ale bazinului sau ale membrelor inferioare;

- Rigiditate mio-articulara, tulburari de mers, echilibru sau statica, datorate cauzelor mai sus mentionate;

- Nevralgii, neuromialgii si parestezii de origine artrozica vertebrala;

- Afectiuni gastro-intestinale: tulburari functionale ale tranzitului intestinal, de origine neuro-vegetativa, disfunctii constitutionale sau ca urmare a unei diete necorespunzatoare (tranzit intestinal lent, constipatie, diaree fara cauze infectioase, etc.), diskinezii biliare, staza pilorica, etc;

- Prevenirea, ameliorarea sau chiar eliminarea tulburarilor induse de stres, cum ar fi: insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala fizica si psihica;

- Profilaxia bolilor profesionale si habituale, fara cauze toxice;

- Profilaxia bolilor induse de sedentarism si altele.

Cine suntem

Suntem o echipa formata din kinetoterapeuti si terapeuti Yumeiho, care in urma experientei acumulate de-a lungul anilor, in particular, cat si la diferite evenimente sportive, precum „Prima Evadare” sau „Maratonul Zapezii”, a observat beneficiile Terapiei Yumeiho, atat in scop profilactic, cat si curativ.

In cadrul competitiilor, concurentii au beneficiat, la final, de terapii complete, in vederea imbunatatirii starii de functionalitate a organismului, reposturare si relaxare.

Pret

Pret/sedinta (15 min)/participant – 20 Lei

Pret/zi/terapeut – 350 Lei

Pretul este negociabil. Se stabileste in functie de eveniment, locatie si de numarul terapeutilor ce participa la eveniment. Nu include deplasarea, masa si cazarea.

Persoane de contact: Kt. Elena Purcea, terap. Yumeiho gr III (elena.purcea@gmail.com) si Kt. Dragos Alexandrescu, terap. Yumeiho gr II (avamediaproduction@yahoo). (foto: salociw.binhoster.com)