Tratament pentru reumatism, cu unguent sau tinctura de ardei iute

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Prezente in viata noastra, din pacate, tot mai des, si de la varste din ce in ce mai „fragede”, durerile reumatice isi gasesc leac si in natura, in plante ce ne sunt la indemana.

Una dintre acestea este chiar ardeiul iute, adorat de unii si tinut la distanta de altii, din care se poate prepara un unguent cu efecte remarcabile in cazul artritelor, poliartritelor, nevralgiilor, lombosciaticii, dar si a circulatiei periferice slabe. Acest efect se datoreaza capsaicinei, substanta cu rol de activator al circulatiei sanguine si cu actiune antiinflamatoare in procesele reumatismale.

Unguentul de ardei iute se poate obtine prin amestecarea a patru lingurite de ardei iute maruntit cu 200-250 de grame de untura sau unt clarifiat ghee (fara apa), incinse. Se fierb la foc mic circa 15 minute, se lasa la racit si se strecoara.

Pentru tratarea reumatismului si a durerilor lombare, dar si impotriva durerilor musculare, degeraturilor sau caderii parului, se pot face, de asemenea, frectii cu tinctura de ardei iute. Aceasta se prepara din 20 de grame de ardei iute maruntit, peste care se toarna 100 ml de alcool de 70 de grade, amestec tinut apoi la cald timp de 10 zile si agitat zilnic. Tinctura se depoziteaza in sticle de culoare inchisa. (foto: luxury-thailand-travel.com)