Gastrita – plante medicinale folosite in tratamentul naturist

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Inflamatie a mucoasei stomacale, manifestata prin aparitia senzatiei de arsura in partea superioara a abdomenului, lipsa poftei de mancare, greata, insotita uneori de varsaturi, balonare sau dureri in capul pieptului, gastrita este o afectiune ce se accentueaza, in special, primavara si toamna.

Cauzele cele mai des intalnite ce duc la aparitia gastritei sunt fumatul, consumul de alcool, cafea, medicamente antiinflamatoare (aspirina), mancaruri grase, prajite sau prea condimentate, dar si infectia cu Helicobacter Pylori sau stresul.

Tratamentul naturist al acestei afectiuni presupune, mai intai, renuntarea la toti acesti factori excitanti si administrarea unor preparate din plante, cu efect calmant. Astfel, de mare ajutor sunt ceaiurile de obligeana, musetel, tataneasa, sunatoare, coada calului, salvie sau galbenele, dar si sucul de cartofi sau lucerna si laptele de nuca de cocos. De asemenea, efect calmant au si anumite uleiuri, precum cel de migdale dulci sau sunatoare, sau tincturi precum cea de musetel sau rostopasca (administrata in special in cazul crizelor gastrice). Un bun pansament pentru stomac este si orezul, care poate fi consumat sub forma de terci.